KARJAAN PUHELIN 100 VUOTTAKarjaan Puhelin täytti 100 vuotta 26.10.2020.

Harva satavuotias on yhtä virkeä ja notkea kuin tämä nuorekas vanhus! Katso tiivistetty versio yhtiön historiasta Kaj Kunnaksen selostamana hauskana animaationa.

 Puhelintolpista kuitukaapeleihin – sata vuotta teknistä kehitystä

"Ensimmäisistä puhelinlinjoista nykypäivän huippunopeisiin valokuitukaapeleihin. Karjaan Puhelimen historiassa on aina ollut kyse kaapeleista, mutta niiden käyttötarkoitus on muuttunut käsittämättömän paljon. Matkan varrella Karjaan Puhelin on tehnyt töitä myös television ja matkapuhelinliikenteenkin parissa. Toiminnassa on ollut kyse sekä äänestä että kuvasta, ja nykyisin tiedonsiirrosta sen kaikissa eri muodoissa. Kehitys on johtanut mekaanisesta elektroniseen ja analogisesta digitaaliseen.

Karjaan Puhelin aloitti toimintansa seudun parhaaksi, ja on seurannut tätä toiminta-ajatustaan koko 100-vuotisen olemassaolonsa ajan. Liiketoiminta on kasvanut ja laajentunut, mutta aina on tehty työtä paikallisen säilyttämiseksi paikallisena. Tänään julkaistu historiikki seuraa Karjaan Puhelinta sen perustamisesta vuonna 1920 aina tämän päivän menestyksekkääksi ja nykyaikaiseksi yritykseksi. Tarina kertoo alan huimasta kehityksestä ja mukaan pääsevät niin keskusneidit ja modeemit kuin GSM-mastot ja kaapelitelevisiokin."

Satavuotishistoriikin on kirjoittanut Christoffer Holm, ja sen on suomentanut Merja Laaksonen. 

Lainaa tai lue kirja. Se löytyy kirjastoissa
→ Karjaalla
→ Tammisaaressa
→ Pohjassa
→ Hangossa

Osta kirja. Voit tukea paikallisia kirjakauppoja ostamalla kirjan itsellesi hintaan 20,00€ seuraavista paikoista:

→ Karjaan Kirja & Paperi, Karjaa
→ Luckan, Karjaa
→ Toppen kirjakauppa, Tammisaari
→ Tian kirja, Hanko


Voit tallentaa historiikin tästä: Karjaan Puhelimen satavuotishistoriikki (2020) tai selailla kirjaa klikkaamalla kansikuvaa: 

 Kuuntele historiikki äänikirjana

Mikäli mieluummin kuuntelet historiikkia, löydät jaksot Soundcloudista. Sen kautta pääset myös tallentamaan jaksot omalle laitteellesi, niin pystyt kuuntelemaan myös offline-tilassa.

Anna Oksanen lukee suomenkieliset jaksot ja Markus Wikström ruotsinkieliset jaksot.