Nähdäksesi MPEG4- sekä HD-kanavat tarvitset HD-yhteensopivat laitteet sekä linkitetyn tv-kortin. Linkitys hoituu asiakaspalvelussamme, kun vain ilmoitat meille HD-kortinlukijasi tai -digiboksisi linkitysnumeron. Voit myös ostaa kortinlukijan meiltä. Edellytämmekin asiakkailtamme Cable Ready HD -hyväksyttyä päätelaitetta, muutoin emme voi taata kaikkien kanavien näkymistä jatkossa.

Tarkista, onko televisiosi tai digiboksisi Cable Ready HD -hyväksytty osoitteessa www.testatutlaitteet.fi. Jos vastaanottimesi on Cable Ready HD -merkitty, se on linkitettävä TV-korttiin, vaikka et katsoisikaan teräväpiirtokanavia.

Digitaalisten kanavanippujen taajuudet

Cable Ready HDTV

HDTV1


Katsoaksesi HD-kanavia Cable Ready HD -televisiolla, jossa on sisäänrakennettu digiboksi, tarvitset kortinlukijan (CI-moduuli) ja linkitetyn TV-kortin.

Kortinlukijan päällä on linkitysnumero, yksitoistanumeroinen numerosarja, joka alkaa numeroilla 005, 006 tai 007. Tätä numeroa käytetään kortinlukijan ja TV-kortin linkittämiseen. Ilmoita linkitysnumero asiakaspalveluumme tai jollekin jälleenmyyjistämme, niin teemme linkityksen. Linkitys tehdään automaattisesti, mikäli ostat meiltä kortinlukijan. 

Cable Ready HD -digiboksi

HDTV2

Katsoaksesi teräväpiirtokanavia Cable Ready HD -digiboksilla tarvitset HD Ready, Full HD Ready tai Full HDTV -television ja linkitetyn TV-kortin.

Digiboksin alla on linkitysnumero, yksitoistanumeroinen numerosarja joka alkaa numeroilla 005, 006 tai 007. Tätä numeroa käytetään digiboksin ja TV-kortin linkittämiseen. Ilmoita linkitysnumero asiakaspalveluumme tai jollekin jälleenmyyjistämme, niin teemme linkityksen.

Televisiossa on sisäänrakennettu HD-digiboksi, mutta se ei ole Cable Ready HD hyväksytty

HDTV3

Jos sisäänrakennetulla HD-digiboksilla varustettu televisiosi ei ole Cable Ready HD -hyväksytty, voit silti katsoa HD-lähetyksiä kytkemällä Cable Ready HD -digiboksin televisioosi HDMI-kaapelilla.

Digiboksin alla on linkitysnumero, yksitoistanumeroinen numerosarja joka alkaa numeroilla 005 tai 006. Tätä numeroa käytetään digiboksin ja TV-kortin linkittämiseen. Ilmoita linkitysnumero asiakaspalveluumme tai jollekin jälleenmyyjistämme, niin teemme linkityksen.

Nähdäksesi maksukanaviamme tulee sinulla olla kaapeli-tv-liittymä ja TV-korttimme. TV-kortti mahdollistaa kaikkien maksukanavien tilaamisen ja katsomisen helposti samalla kortilla.

Edellytämme asiakkailtamme HD-laitteita (televisio ja kortinlukija/digiboksi), niitä tarvitaan yhä useamman kanavan katseluun. HD-laitteet merkitään Cable Ready HD-merkillä. Voit myös tarkistaa laitteesi osoitteessa www.testatutlaitteet.fi. Muutoin emme voi taaka kaikkien kanavien näkymistä nyt tai jatkossa.

Aktivoi maksukanavat

Seuraa alla olevia ohjeita tai lataa ne PDF-muodossa aktivoidaksesi maksukanavasi.

  1. Mikäli sinulla on HD-laite (kortinlukija ja/tai digiboksi), se on linkitettävä yhteen TV-kortin kanssa, vaikka et katsoisikaan HD-kanavia. Digiboksin alta tai kortinlukijan päältä löytyy 005, 006 tai 007 –alkuinen linkityskoodi. Ilmoita linkityskoodi asiakaspalveluumme tai jollekin jälleenmyyjällemme.

  2. Laita TV-kortti digiboksiin tai television kortinlukijaan. Asennus digiboksiin vaihtelee mallista riippuen, katso digiboksin ohjeista miten kortti asetetaan.    TV-kortti asetetaan kortinlukijaan siru edellä ja kuvapuolta päin. Kortinlukija asetetaan televisioon niin, että kortinlukijan kuvapuoli logoineen osoittaa taakse seinää päin ja linkityskoodillinen tekstipuoli osoittaa eteenpäin television kuvaruutua kohden.

  3. Suorita kanavahaku. Avaa jokin TV-kortin vaativa kanavapaikka, eli jokin maksukanavistasi.

  4. Huomioi, että voi kestää useita tunteja ennen kuin kanavat näkyvät. Jätä vastaanotin (digiboksi/televisio) päälle, kunnes laite on rekisteröinyt kanavat ja ne alkavat näkyä.


Mikäli kanavat eivät näy:

  1. Palauta vastaanottimesi tehdasasetukset ja hae kanavat uudelleen. Huomio, että tämän voi joutua tekemään useamman kerran ennen kuin kanavat näkyvät.

  2. Jätä vastaanotin (digiboksi/televisio) päälle yön yli. Huom! Älä tässä vaiheessa vaihda kanavapaikkaa.

  3. Mikäli kanavat eivät vielä näy, ole yhteydessä Karjaan Puhelimen asiakaspalveluun tai jälleenmyyjiimme.


Huomioi, että kanavat saattavat kanavat hävitä kortilta, mikäli vastaanottimesi on pidemmän aikaa pois päältä (esim. loman ajan), silloin valtuutuksien rekisteröinti tulee suorittaa uudelleen.

   

Esimerkki CI+-moduuli, eli HD-kortinlukija    Esimerkki CA-moduuli, eli kortinlukija