Henrik Ekblomin teknologiastipendi, jonka tarkoituksena on edistää alueen innovatiivista teknologista kehitystä, myönnettiin tänä vuonna kahdelle henkilölle.

Nyt esittelemme Karjaalta kotoisin olevan Birk Lerviksin! Korkeakouluopintojen ohella hän tekee osa-aikatöitä web-kehittäjänä. Raaseporissa kulttuurista kiinnostuneille hän on tuttu kasvo, sillä tanssi, musiikki ja teatteri ovat lähellä hänen sydäntään.

Henrik Ekblomin teknologiastipendi, jonka tarkoituksena on edistää alueen innovatiivista teknologista kehitystä, myönnettiin tänä vuonna kahdelle henkilölle. Ensimmäisenä esittelemme Tenholasta kotoisin olevan Emil Ekholmin.

Emil opiskelee parhaillaan toista vuotta Aalto yliopistossa, pääaineena tietotekniikka. Saimme jutella hänen kanssaan!

Valokuitu on maatilayrittäjälle hinnaltaan edullinen, mutta merkitykseltään arvokas hankinta.

Maatilayrittäjä Jussi Takalalle on aina ollut selvää, että tulevaisuuteen pitää tarttua. Kun omalle kylälle vedettiin valokuitua kahdeksan vuotta sitten, Takala hankki kuituliittymän kotitilalleen. Kaukana alkavat nimittäin olla ne ajat, kun maatiloilla hoidettiin asioita mekaanisesti. Nykyään lähes kaikki mahdollinen on automatisoitu ja tekniikan toimivuus perustuu internetyhteyteen.

Bild: Minna Saloranta

Karjaan Puhelimen perustaman uuden stipendin ensimmäinen hakuaika päättyi maaliskuussa. Henrik Ekblomin teknologiastipendi on suunnattu korkeakoulu- tai ammattikorkeakouluopiskelijoille, jotka suorittavat ICT:n, tietoliikenteen tai muun näihin läheisesti liittyvän innovatiivisen teknologian opintoja ja sen tavoitteena on edistää innovatiivista teknologista kehitystä Länsi-Uudellamaalla.

Karjaan Puhelimen hallitus on tänä vuonna päättänyt myöntää 2000 euron stipendin yhdelle hakijalle, Tampereen ylipiston Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnassa diplomi-insinööriksi opiskelevalle Matias Hiillokselle.

 

Meillä on hyviä uutisia! Olemme tämä vuonna lanseeraamassa useampia teknisiä uutuuksia käyttöön asiakkaillemme, niin yrityksille kuin kuluttajillekin! Tässä artikkelissa tekninen päällikkömme Johan Nygård kertoo suunnitelmistamme.

Aina luotettava ja nopea internetyhteys on erityisen tärkeää silloin, kun yrittäjä vuokraa toimitiloja muille yrittäjille.

Maalla asuvan Tuomaksen perheen elämää ei enää rasita pätkivät suoratoistopalvelut ja epävarma etätyö. Valokuitu voidaan rakentaa myös yhtä taloutta varten.

KIRKKONUMMI • Jani Vertanen oli yksi ensimmäisistä kirkkonummelaisista, jotka saivat käyttöönsä Karjaan Puhelimen kuituliittymän. Hän on ehtinyt nauttia uusista palveluistaan vasta pari kuukautta, mutta on nyt jo innoissaan huimasta erosta aikaisempaan.

SIUNTIO • Störsvikiläinen Weckströmin perhe sai Karjaan Puhelimen toimittaman valokuituliittymän käyttöönsä ensimmäisten joukossa Siuntiossa. Isä Henrik on jo pidempään toiminut aktiivisesti saadakseen kunnolliset kiinteät yhteydet naapurustoonsa ja on nyt tyytyväinen, kun kuitu tulee perille taloon saakka ja arki rullaa.

Henrik Weckström esittelee kunnon laajakaistalla täydentynyttä työpistettään Karjaan Puhelimen Jonna Kankaanpäälle.

Hankolaisen Gunda Lindholmin poika Robert tulee vastaan ovelle nauraen ”Minä en ole se satavuotias!” Tämä määrittää vierailun sävyn Gundan luona. Hän on reilut kolme viikkoa itsenäistä Suomea vanhempi ja siten yksi Karjaan Puhelimen vanhimmista kuituasiakkaista.