fiberhem - omakuitu

Kuituverkkoamme suunnitellaan ja laajennetaan ensisijaisesti alueille, joiden asukkaat ovat aktiivisesti ilmoittaneet kiinnostuksestaan. Myös vanhan puhelin- eli kupariverkon sulkuaikataulu sekä muiden tahojen (kaupungit, sähkölaitokset jne.) kaivuutyöt toiminta-alueellamme vaikuttavat suunnittelu- ja rakennuspäätöksiin. Asuntoyhtiöiden tilaamat kuituliittymät pyrimme toimittamaan aina kohtuullisen ajan kuluessa. Näiden projektien yhteydessä on usein myös lähimmillä omakotitalouksilla mahdollisuus tilata itselleen liittymä.

Karjaan Puhelimen oma henkilökunta suunnittelee verkon ja toimii sen rakennuttajana. Kaivuu- ja asennustyöt hoitavat paikalliset yhteistyökumppanimme kuten esim. N3M ja Bravida.

Mikäli rakennat uutta taloa tai remontoit vanhaa, suosittelemme sinua lukemaan ohjeemme ja varustamaan talosi kunnollisella sisäverkolla.

Mitä voin tehdä, jotta saisin kuidun kotiini?

Olet jo varmasti tarkistanut saatavuuden ja ilmoittanut meille kiinnostuksestasi täällä verkossa tai ollut yhteydessä asiakaspalveluummemme. Keskustele asiasta mielellään myös naapureidesi kanssa ja pyydä heitäkin ilmoittamaan kiinnostuksestaan. Mikäli naapurustossasi on useampia kuidusta kiinnostuneita, kannattaa olla yhteydessä meihin, jotta voimme mahdollisuuksien mukaan jouduttaa rakennuspäätöstämme. Lähetämme toki mielellämme sinulle myös materiaalia ja vastaamme kysymyksiisi!

Mikäli asut asuntoyhtiössä, ota yhteyttä hallitukseenne tai isännöitsijäänne. He voivat pyytää meiltä tarjouksen kuituliittymästä sekä -palveluista yhtiöllenne.

  • Etenkin loppuvuodesta tarkastelemme saamiamme kiinnostusilmoituksia ja pyrimme löytämään alueet, joille ryhdymme suunnittelemaan uutta kuituverkkoa.

  • Mahdollisesti keräämme joidenkin alueiden asukkaita infoiltoihin, joissa kerromme kuidusta ja sen tarjoamista palveluista sekä vastaamme kysymyksiin. Samalla kartoitamme tilaajamääriä, ja usein lopullinen rakentamispäätös tehdäänkin vasta, kun riittävä määrä tilauksia on kasassa.

  • Isommilla kuitualueillamme liittymien myyntiä hoitavat myös kuituedustajat. Alueellesi nimetty edustaja voi tulla kotiisi ja tehdä liittymä- ja palvelusopimuksen kanssasi. Samalla saat vastaukset kysymyksiisi ja usein myös suosituksen päätelaitteen sijoittelusta talossasi.

  • Kun riittävä määrä tilauksia on kirjoitettu ja verkko suunniteltu, alkavat varsinaiset rakennustyöt. Rakennamme kuituverkkoa alueittain, jotta kaivutyöt voidaan keskittää sopivan kokoiselle alueelle kerrallaan, eivätkä työt veny ja häiritse tarpeettomasti. Kuitukaapeli kaivetaan tai vedetään olemassa oleviin putkiin yleensä teiden varsia pitkin. Kun tilaat liittymäsi jo ennen tätä vaihetta, saat kaupan päälle myös omalla tontillasi tarvittavan kaapelin vedon aina talolle saakka.

  • Kaivutyöt tehdään luonnollisesti sulan maan aikaan eli keväästä syksyyn. Samanaikaisesti tai tämän näkyvän vaiheen jälkeen alueelle järjestetään syöttö verkkomme keskittimistä. Yleensä viimeiseksi on vuorossa kuitukaapelin sisäänotto taloosi sekä itse liittymän asennus, josta voit lukea lisää täältä.

  • Asennuksen jälkeen saat käyttöösi tilaamasi huippupalvelut ja maksat liittymismaksun yhdessä tai useammassa erässä.