Redan ett par hundra nöjda fiberkunder i Kyrkslätt och fibernätet utvidgas ytterligare! 

Vi har levererat fiberanslutningar ända fram till hemmen redan i 14 års tid! Centrum- och landsbygdsområdena i Raseborg, Hangö och även Ingå börjar i stort sett vara anslutna till vårt nät. Invånarna i husbolagen, egnahemmen och företagen surfar redan hos oss med hisnande hastigheter. Som bäst utvidgas nätet starkt på områden i Sjundeå och Kyrkslätt.

I fjol byggde vi en helt ny central samt fibernät i första hand på Ravals-Kusas-Överby-området samt på Vilhelmsvägen i Gesterby. Bor du på dessa områden men har inte beställt din anslutning ännu så kan du göra det genast! Anslutningspriset är endast 1250 €.

BESTÄLL ANSLUTNING  

I år kommer vårt fibernät att utvidgas i näriheten av fjolårets områden åtminstone på Jungfruberget och Lustbacka, även annastans enligt invånarnas intresse. Våra största byggområden kommer dock att befinna sig i Hindersby-Tolsa-Drusibacken-området. Därtill samarbetar vi med vattenandelslaget i Pippurn och kommer att leverera anslutningar där mot slutet av året. 


Hör upp, Jungfruberget, Lustbacka, Tolsa, Drusibacken, samt invånare på Porkalavägen, Kabanovsvägen och Hilavägen! 

På era områden har byggbesluten gjorts och nätet byggs under sommaren och hösten. Kolla tillgänglighet till din adress och beställ din anslutning nu! 

Har du behov av en snabb, stabil och säker internetanslutning som helt säkert räcker till även i framtiden? Det tror vi!

BESTÄLL ANSLUTNING 


Smedsby-Vecklax-Svartvik samt södra delen om riksväg 51:an ända till Näse och Hila!

Vi förbereder fibernät på era områden och kommer att inleda en mer detaljerad planering och försäljning när vi fått ihop tillräckligt med intresserade. Delta i infokvällen på distans för att höra mer och anmäl ditt intresse nu genast!

Distansinfokvällar för dessa områden: 24.5 och 31.5.

  • Fyll i kontaktformuläret här nedan, så får du en möteslänk till din e-post.
  • Länken publiceras även på denna sida.Invånare på och omkring Gamla Hindersbyvägen! Särskilt förmånliga anslutningar erbjuds i samband med områdets ändringsarbeten.

Fibernätet på ert område byggs i samband med kommunens infra-arbeten. Planen är att dessa arbeten inleds under den kommande hösten. Kolla tillgänglighet till din adress och beställ en väldigt förmånlig anslutning nu!  

BESTÄLL ANSLUTNING  


Därtill fortsätter vi med en bredare kartläggning av kyrkslättbornas intresse för fiber samt möjliga byggnadsområden för kommande år.

Vi hör gärna om områden, vars invånare skulle vara intresserade av nutida och pålitliga tjänster i det fasta nätet. Det är viktigt att invånarna och fastighetsägarna meddelar sitt intresse, så att vi kan rikta våra investeringar rätt.

Försäljningsområdena väljs långt baserat på invånarnas intresse, så meddela ditt intresse genast!

ANMÄL DITT INTRESSE  

Husbolagens och företagens fiberanslutningar byggs och levereras enligt beställning
Be om offert: Husbolag | Företag 

Vad är fiber?

Fiberanslutningen är en snabb, stabil och säker nätanslutning såväl för företag som för konsumenter. Med den kan hela familjen surfa, uträtta ärenden, distansarbeta eller spela online på många enheter samtidigt. Den optiska fibern försäkrar företagets dataöverföring och att den dagliga verksamheten löper smidigt.

Via fiberanslutningen kan du beställa vår kabel-tv-tjänst samt använda alla tillgängliga elektroniska tjänster nu och i framtiden. Fibern ersätter bl.a. de nuvarande ADSL-bredbanden, mokkulan, tv-antenner, satellit-tv-tjänster och trådtelefoner.

Varför ska jag välja fiber? 

Fiber säkerställer en stabil och säker internetförbindelse, som gör vardagen enklare och ger kvalitet till både fritid och företagsverksamhet. Den huvudsakliga orsaken till att välja fiber är att den erbjuder en stabil och nästan oändligt snabb överföringskapacitet.

Snabba och funktionssäkra fiberbaserade internetförbindelser säkrar framtiden och är viktiga för kommunernas tillväxt. De möjliggör distansarbete, företagande samt alla nytto- och nöjestjänster i vårt digitaliserade samhälle. Ett fungerande 5G-nät kan inte byggas till området utan ett ordentligt "rotsystem" som baserar sig på fiber. Framförallt förutsätter en bra 5G-signalhörbarhet i inomhusutrymmen att fibern är dragen ända fram till fastigheten.

Vad ska jag göra till näst?

Anmäl ditt intresse genast! Du får naturligtvis mer information och kan anmäla ditt intresse även per telefon 019 278 480 eller via adressökningen uppe på denna sida. Du är också välkommen att besöka vår kundbetjäningpunkt på Dalgatan i Karis eller Björknäsgatan i Ekenäs.

Det är också viktigt att du meddelar oss dina kontaktuppgifter, så att vi kan kontakta dig personligen när projektet framskridit så långt att vi kan meddela en noggrannare tidtabell.

ANMÄL DITT INTRESSE  

Några fördelar med optisk fiber:

  • Störningsfri och snabb bredbandshastighet som är idealisk för t.ex. distansarbete, onlinespel eller streaming. Hastigheterna idag upp till 1 Gbit/s, nätets kapacitet räcker till framtidens mångdubblade behov.

  • Din egen bredbandshastighet påverkas inte av grannarnas internetanvändning. Via vår fiberanslutning får du bredband och Finlands bredaste kabel-tv-utbud från din lokala operatör.

  • Tack vare kabel-tv-anslutningen ersätter du antenntelevisionen med fiber och behöver inte investera i ny utrustning p.g.a. T2-ändringen. 

  • Du får lätt tag på oss och vi betjänar dig på båda inhemska språken!

  • Fiberanslutningen höjer värdet på din fastighet och är en smidig förbindelse till alla nättjänster i världen.