Fibern är en värdefull men förmånlig investering för lantbruksföretagaren.

För lantbruksföretagaren Jussi Takala har det alltid varit självklart att ta vara på framtiden. Takala skaffade en fiberanslutning till sin lantgård då fiber drogs till hembyn för åtta år sedan. Tiderna då allting sköttes mekaniskt på lantbruken börjar nämligen vara förbi. Så gott som allt som bara går är numera automatiserat och tekniken baserar sig på fungerande internetförbindelser.

 

Kuva: Minna Saloranta

Våren 2020 publicerade jag ett blogginlägg om Karis Telefons arbete för klimat och miljö. COVID-19-fenomenet var då ännu rätt så nytt, och om den kommande Ukrainakrisen var vi alla lyckligt ovetande.

Nu lever vi i en helt annorlunda värld. Sättet att arbeta har förändrats för många, COVID-19 har mer eller mindre kommit för att stanna, och kriget i Ukraina har bland annat förorsakat en energikris som vi alla är smärtsamt medvetna om. Utöver detta har det allmänna säkerhetsläget skärpts, inte minst vad gäller olika typer av cybersäkerhetshot som i allra högsta grad även berör oss.

I turbulenta tider är det nästan alltid till fördel att tänka långsiktigt. Karis Telefon har under sin 102-åriga existens sett många olika kriser. Hur ser vardagen då ut inom Karis Telefon idag? Hur anpassar vi oss till den rådande situationen, och hur påverkar det dig som kund?

Tidningen Västra Nyland har nyligen utsetts till Finlands bästa lokaltidning – här bjuds schacki på en goer blandning av de senaste nyyhetren, kvalitetsjournalistik och myky annan priima läsning.

Våra kunder får nu VN Premium helt gratis fram till den sista mars!

Ta i bruk din kostnadsfria VN Premium-beställning genom att klicka på bilden ovan. Prenumerationen ska aktiveras av samma person som är kund hos oss/betalar för tjänsterna. Beställningen upphör automatiskt den 31.3.2023.


Tack vare vårt unika samarbete med Västra Nyland kommer du, innan gratisperioden tar slut, att erbjudas en möjlighet att fortsätta prenumerationen för 3,90 €/mån (norm. 6,90 €). Denna summa läggs i så fall till på samma faktura som dina internet- och/eller tv-tjänster.

Det är möjligt att avsluta en befintlig VN Premium-beställning enligt uppsägningsvillkoren och i stället börja prenumerera via oss.


VN Premium-beställningen inkluderar:

  • alla artiklar på vastranyland.fi 

  • alla artiklar i appen VN Nyheter (ladda ner från Google Play eller App Store)

  • e-tidningen i dina digitala enheter (mobilen, surfplattan och datorn)

 

Allt du behöver för att läsa nyheterna är en stabil internetuppkoppling – om du inte redan har det, så kan vi hjälpa till med det också!


 

Äppelsylt till de 500 första som aktiverar beställningen

Appelsylt.png

Efter att du aktiverat din beställning får du ett bekräftelsemejl till din e-post.

Besök vår kundtjänst och visa upp bekräftelsemejlet, så får du en burk av Söderlångviks ljuvliga äppelsylt. 

Välkommen in!

Har någon kanal blivit mörk? Kontrollera först om kanalen i fråga är en av kanalerna som upphörde 30.11. T.ex. Himlen TV7 och Kanal10 som funnits i Svenska-paketet, har upphört.

Om kanalen inte har upphört, men ändå är mörk, ska du göra en kanalsökning. Vår signalleverantör utförde ändringar onsdagen den 30.11, vilket orsakade mer problem än förväntat. Eventuella problem ska lösa sig med en kanalsökning. I vissa tv-apparater och digiboxar måste man även återställa fabriksinställningarna. 

Ifall du upplever allmänt kanalstrul, ska du göra en kanalsökning.

ANVISNINGAR: KANALSÖKNING 

Fiberbredband 500/500 Mbit/s för 34,90 €/mån i 12 månader

Erbjudandet förutsätter höjning av Fiberbredbandets hastighet i egnahem/parhus.

BESTÄLL HASTIGHETSHÖJNING  

Julkampanjen är i kraft fram till 8.1.2023.

Vi skickar en bekräftelse när vi hanterat din beställning. Du får ett sms när hastigheten är höjd. Ingen bindningstid. Prisgaranti 12 månader, varefter avtalet fortsätter tills vidare ikraftvarande enligt normalpris 44,90 €/mån. Gäller endast Fiberbredband, inte Säsongs/Sommarfiber.

Mixa ditt kanalpaket till halva priset i tre månader, varefter beställningen fortsätter tills vidare ikraftvarande enligt normalpris.

Du kan byta ut en eller flera kanaler en gång per månad. Det gör du lättast själv i Självbetjäningsportalen, men det går också bra att kontakta kundtjänsten.

SE ERBJUDANDET OCH BESTÄLL! 

Nedan bjuder vi på lite inspiration i form av tänkbara kombinationer, men du kan naturligtvis välja fritt bland alla kanaler i vårt Mix-utbud.

Månadens bonuskanal är Travel Channel på kanalplats 103. Kanalen fokuserar på resandets värld. Här ser du mångsidiga reseprogram med olika perspektiv från vandringsäventyr till matprogram och femstjärniga lyxupplevelser. Här hittar du garanterat inspiration för en framtida resa! Kanalen hör till M- och L-paketen.

Signalleverantören utför kanaländringar onsdagen den 30.11 kl. 8–11, varefter det kan bli aktuellt att göra en kanalsökning.

Brilliance Communications Oy har lämnat in konkursansökan, med påföljden att Alfa TV:s verksamhet upphör.

Sändningarna upphör måndagen den 28.11 kl. 12.00, varefter Alfa TV-kanalens program inte längre kan ses. Alfa TV har varit en baskanal på kanalplatserna 15 (HD) och 35.

Viaplay Talvi livesänder mer än 450 vintersporttävlingar med finskt referat. Ungefär 200 av tävlingarna sänds med ensamrättighet.

Den här säsongen blir det ännu mer spänning än tidigare, eftersom Viaplay visar alla världscuptävlingar i längdskidåkning, världsmästerskapen samt deltävlingarna i Finlands cup på skidor.