Tidningen Västra Nyland har nyligen utsetts till Finlands bästa lokaltidning – här bjuds schacki på en goer blandning av de senaste nyyhetren, kvalitetsjournalistik och myky annan priima läsning.

Våra kunder får nu VN Premium helt gratis fram till den sista mars!

Ta i bruk din kostnadsfria VN Premium-beställning genom att klicka på bilden ovan. Prenumerationen ska aktiveras av samma person som är kund hos oss/betalar för tjänsterna. Beställningen upphör automatiskt den 31.3.2023.


Tack vare vårt unika samarbete med Västra Nyland kommer du, innan gratisperioden tar slut, att erbjudas en möjlighet att fortsätta prenumerationen för 3,90 €/mån (norm. 6,90 €). Denna summa läggs i så fall till på samma faktura som dina internet- och/eller tv-tjänster.

Det är möjligt att avsluta en befintlig VN Premium-beställning enligt uppsägningsvillkoren och i stället börja prenumerera via oss.


VN Premium-beställningen inkluderar:

  • alla artiklar på vastranyland.fi 

  • alla artiklar i appen VN Nyheter (ladda ner från Google Play eller App Store)

  • e-tidningen i dina digitala enheter (mobilen, surfplattan och datorn)

 

Allt du behöver för att läsa nyheterna är en stabil internetuppkoppling – om du inte redan har det, så kan vi hjälpa till med det också!


 

Äppelsylt till de 500 första som aktiverar beställningen

Appelsylt.png

Efter att du aktiverat din beställning får du ett bekräftelsemejl till din e-post.

Besök vår kundtjänst och visa upp bekräftelsemejlet, så får du en burk av Söderlångviks ljuvliga äppelsylt. 

Välkommen in!

Har någon kanal blivit mörk? Kontrollera först om kanalen i fråga är en av kanalerna som upphörde 30.11. T.ex. Himlen TV7 och Kanal10 som funnits i Svenska-paketet, har upphört.

Om kanalen inte har upphört, men ändå är mörk, ska du göra en kanalsökning. Vår signalleverantör utförde ändringar onsdagen den 30.11, vilket orsakade mer problem än förväntat. Eventuella problem ska lösa sig med en kanalsökning. I vissa tv-apparater och digiboxar måste man även återställa fabriksinställningarna. 

Ifall du upplever allmänt kanalstrul, ska du göra en kanalsökning.

ANVISNINGAR: KANALSÖKNING 

Mixa ditt kanalpaket till halva priset i tre månader, varefter beställningen fortsätter tills vidare ikraftvarande enligt normalpris.

Du kan byta ut en eller flera kanaler en gång per månad. Det gör du lättast själv i Självbetjäningsportalen, men det går också bra att kontakta kundtjänsten.

SE ERBJUDANDET OCH BESTÄLL! 

Nedan bjuder vi på lite inspiration i form av tänkbara kombinationer, men du kan naturligtvis välja fritt bland alla kanaler i vårt Mix-utbud.

Månadens bonuskanal är Travel Channel på kanalplats 103. Kanalen fokuserar på resandets värld. Här ser du mångsidiga reseprogram med olika perspektiv från vandringsäventyr till matprogram och femstjärniga lyxupplevelser. Här hittar du garanterat inspiration för en framtida resa! Kanalen hör till M- och L-paketen.

Signalleverantören utför kanaländringar onsdagen den 30.11 kl. 8–11, varefter det kan bli aktuellt att göra en kanalsökning.

Brilliance Communications Oy har lämnat in konkursansökan, med påföljden att Alfa TV:s verksamhet upphör.

Sändningarna upphör måndagen den 28.11 kl. 12.00, varefter Alfa TV-kanalens program inte längre kan ses. Alfa TV har varit en baskanal på kanalplatserna 15 (HD) och 35.

Viaplay Talvi livesänder mer än 450 vintersporttävlingar med finskt referat. Ungefär 200 av tävlingarna sänds med ensamrättighet.

Den här säsongen blir det ännu mer spänning än tidigare, eftersom Viaplay visar alla världscuptävlingar i längdskidåkning, världsmästerskapen samt deltävlingarna i Finlands cup på skidor.

Energikrisen och cybersäkerhetsläget

"I turbulenta tider är det nästan alltid till fördel att tänka långsiktigt. Karis Telefon har under sin 102-åriga existens sett många olika kriser. Hur ser vardagen då ut inom Karis Telefon idag? Hur anpassar vi oss till den rådande situationen, och hur påverkar det dig som kund?"

Läs Patriks blogg här


Energikrisen testar allas gränser och våra kunder har undrat om sina nätförbindelsers funktionalitet vid potentiella, kommande elavbrott.

Vår central är försedd med reservgeneratorer så att vi kan garantera funktionaliteten för alla våra kunders tjänster i minst 24 timmar från det att elavbrottet börjat.

Observera dock att terminalen/modemet i ditt hem också behöver ström för att fungera. Summa summarum, så länge du under elavbrottet fixar ström till hemmets apparater, till exempel med en generator, batterier eller varför inte solpaneler, kan du använda internetanslutningen och kabel-tv-tjänsten helt normalt.

Visste du att 4G- och 5G-förbindelser kommer att avbrytas redan cirka 15 minuter från den tidpunkt då elavbrottet startar? Samtalstrafik, å andra sidan, fungerar åtminstone några timmar i 2G- och 3G-nätverken.

Bonuskanalen i november är Discovery Science på kanalplats 129

Sedan tidernas begynnelse har människan varit nyfiken på vår mångfaldiga värld. På Discovery Science -kanalen bekantar vi oss med vetenskap och teknik som används för att lösa gåtor och mysterier. Discovery Science presenterar också de senaste innovationerna inom vetenskap och teknik runt omkring oss.

Kanalen visar program så som How it's made, Mysteries of the missing, NASA's unexplained files och How the universe works.

Kanalen hör till M- och L-kanalpaketet samt kan väljas till alla Mix-kanalpaket.

Fler kanaler till Mix-utbudet

Kanalerna TVE International, ZDF, Das Erste och RTL kan genast väljas till Mix 3, 5 och 8 -kanalpaketen. Se hela kanallistan här.

Baskanaler som upphör 30.11

SD-versionerna av kanalerna TV Viisi, Kutonen, TLC och Frii.
HD-kanalerna fortsätter.

Betalkanaler som upphör 30.11

Himlen TV7, Kanal 10, Canal 24 Horas HD, Rai 2, Rai 3, DR2 HD, Euronews France, Arte HD, France 3, TV5 Monde, Kabel1, ProSieben, Sat-1, Super RTL, RTL 2, VOX, GOD channel, TV-3 International, TNT, TNT 4 och Friday International.

Kanalpaket som upphör 30.11

Språkkanalpaketen Spanska, Italienska, Franska, Tyska, Ryska och Nordiska upphör i sina nuvarande former. En del av kanalerna som ingått i dessa paket kan i fortsättningen väljas till Mix-paketen.

Vill du ändra på innehållet i din nuvarande Mix-beställning, eller vill du beställa ett nytt kanalpaket?

Du kan byta ut kanalpakets innehåll via Självbetjäningsportalen eller genom att kontakta kundtjänsten.