Kysymykset ja vastaukset IPTV-palvelusta

Mitä tarvitsen, jotta pystyn käyttämään IPTV:tä?

Jos sinulla on älytelevisio, tarvitset vain peruspakettitilauksen. Jollei sinulla ole älytelkkaria, tarvitset peruspaketin ja IPTV-boksin.

Palvelu edellyttää, että olet laajakaista-asiakkaamme. IPTV-palvelu toimitetaan kuituliittymäsi kautta, joten palvelu tulee käyttämään osan nettiyhteytesi tarjoamasta kapasiteetistä.

Kuinka asennan IPTV-sovelluksen Android-älytelevisioon?

 1. Käynnistä telkkari.
 2. Vieritä Android TV:n aloitusnäyttöä alaspäin Sovellukset-kohtaan asti.
 3. Valitse Google Play Kauppa ‑sovellus .
 4. Hae sovelluksia ja pelejä, kirjoita: Ålcom IPTV ja hae.
 5. Asenna sovellus seuraamalla ohjeita näytöllä.
 6. Muistathan kiinnittää sovelluksen aloitusnäyttöön, jotta löydät sen helposti. 

Näin käytät palvelua Android-älytelevisiossasi

Lataa IPTV-sovellus älytelevisiosi Google Play-kaupasta. Televisiossa tulee olla Android-käyttöjärjestelmä. Hae: Ålcom IPTV.

Käyttöönottotilanteessa kirjaudut käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka olet saanut asiakaspalvelustamme.

Palvel toimii näissä älytelevisioissa

Palvelu toimii Android-älytelevisioissa (esim. Philips ja Sony), Samsung Tizen 2016-2022 älytelevisioissa, LG webOS 2016-2022 älytelevisioissa. 

Kaikkien laitteiden tukea ei voida varmistaa. 

Tarvitsenko tiettyjä laitteita voidakseni käyttää IPTV-palvelua?

Voit käyttää palvelua älytelevisiosi sovelluksessa. Jos sinulla ei ole älytelevisiota, tarvitset IPTV-boksin, jotta palvelu toimii.

Jos valitset Mobiili-IPTV-lisäpalvelun, tarvitset älypuhelimen tai tabletin.

Pitääkö nettiyhteys olla nopea, jotta IPTV näkyy?

IPTV-palvelu toimitetaan kuituliittymäsi kautta, joten palvelu tulee käyttämään osan nettiyhteytesi tarjoamasta kapasiteetistä. Jos haluaa varmistaa, että kaikki (netissä pelaaminen, etätyöskentely ja tv-katselu) toimii sujuvasti yhtä aikaa, suosittelemme että valitset vähintään 100 Mbit/s nopeuden.

Voiko IPTV:tä katsoa useammassa huoneessa yhtäaikaisesti?

IPTV:tä voi katsoa useammassa huoneessa yhtäaikaisesti. Tarvitset jokaiseen huoneeseen älytelevision joka toimii IPTV-sovelluksella, tai jokaiseen televisioon erillisen IPTV-boksin, jonka lisäksi tarvitset riittävän kaistaleveyden, eli kuvan ja äänen kuljettamiseen useampaan huoneeseen tarvitaan tarpeeksi nopea laajakaista.

Miten lisään kanavapaketteja?

Voit tilata maksukanavia tilauslomakkeen kautta. 

Mitkä ovat IPTV:n edut kaapelitelevisioon verrattuna?

 • Yhdellä IPTV-tilauksella voit kirjautua jokaiseen kodin älytelkkariin. Maksat siis kanavistasi kerran, mutta voit katsella niitä monesta ruudusta.
  Kun tilaat maksukanavia kaapelitelevisioon, tarvitset tv-kortin, mutta jos haluat nähdä samat kanavat toisessa telkkarissa, tarvitset rinnakkaistilauksen rinnakkaiskorttiin.
  Heille, joilla on monta telkkaria, IPTV on nopeasti halvempi vaihtoehto.

 • IPTV:n voit ottaa mukaan, vaikka mökille.
  Kaapelitelkkarin tv-kortin ja kortinlukijan voit ottaa mukaasi niihin talouksiin, jotka ovat kytkettyjä Karjaan Puhelimen kaapeli-tv-verkkoon.

 • IPTV:n voit räätälöidä omien tarpeiden mukaisesti. Jos esimerkiksi haluat katsella tv-kanavia puhelimessa, voit hankkia Mobiili-IPTV-lisäpalvelun.
  Kaapeli-tv-kanavia ei voi katsella mobiilissa.


Esimerkki: kotona sinulla on kaksi älytelkkaria sekä näyttö. Mökillä sinulla on vanha telkkari. Hankit IPTV-boksin kotona olevaan näyttöön. Voit kirjautua samoilla tunnuksilla ja katsoa kanavia kolmessa ruudussa kotona. Kun lähdet mökille, otat IPTV-boksin mukaasi, yhdistät sen nettiin (voit käyttää puhelimen hotspottia) ja kytket sen mökin vanhaan telkkariin. Tällöin et tarvitse erillistä kanavapakettitilausta (esim. antenni-tv) mökillä, vaan näet samat kanavat kuin kotona.

Saisinko lyhyen selityksen kaikista IPTV-käsitteistä?

 • IPTV on lyhennys sanoista Internet Protocol television ja tarkoittaa televisiota, joka toimitetaan netin kautta.

 • Mobiili-IPTV = lisäpalvelu, joka antaa oikeuden katsoa tv-kanavia mobiilissa/tabletissa.

 • ReTV = ohjelmakirjasto, jossa voit katsella viikon sisällä jo lähetettyjä ohjelmia.

 • Spin+ = lisäpalvelu, joka mahdollistaa nauhoituksen ja ohjelmien uudelleenaloituksen.

 • Peruspaketti = Voit valita kolmen peruspaketin välillä. Näihin kuuluu mm. tavallisimmat kotimaiset kanavat. Nämä ovat tilauksesi perusta. Voit tilata lisäpaketteja ja lisäpalveluita, mutta IPTV-palvelu edellyttää, että sinulla on voimassa oleva peruspakettitilaus. Peruspakettia voi verrata kaapeli-tv-palveluun ja siihen sisältyviin peruskanaviin.

 • Lisäpaketti = Lisäpaketit ovat maksukanavapaketit, jotka ovat tilattavissa, kun sinulla on peruspaketti.

Mikä on IPTV:n ja kaapeli-tv:n hintaero?

IPTV:n hinta on alk. 9,90 €/kk jolloin voit katsella samoja kanavia kodin jokaisessa älytelkkarissa. Maksamatta yhtään lisää, voit myös kirjauta älytelkkariin mökillä. Jos tilaat maksukanavapaketin, näet tilatut kanavat jokaisessa älytelkkarissasi.

Kaapeli-tv:n hinta on 5,20 €/kk/talous, jolloin voit katsella peruskanavia kodin jokaisessa telkkarissa. Maksukanavapaketti edellyttää tv-korttia (2,90 €/kk) ja kortinlukijaa (kertamaksu 30–50 €) ja mahdollistaa maksukanavien katselun siinä telkkarissa, johon laitat kortinlukijan. Katsoaksesi samoja kanavia toisessa telkkarissa, tarvitset rinnakkaiskortin (1,45 €/kk), kortinlukijan (kertamaksu 30–50 €) sekä maksukanavien rinnakkaispaketin (alk. 4,95 €/kk).

Voinko nauhoittaa Svenska-paketin kanavia?

Tarvitset Spin-lisäpalvelun, jotta pystyt nauhoittamaan ohjelmia. Ruotsin kanavista ainoa, jonka voi nauhoittaa, on Godare (kanavapaikka 48). Nahoitus säilyy arkistossasi puoli vuotta.

Muita Ruotsin kanavia ei tällä hetkellä voi nauhoittaa. Tätä on toki toivottu, ja on työn alla. Ilmoitamme asiakkaillemme heti, kun/jos nauhoitus mahdollistuu.

Näenkö Svenska-paketin kanavia mobiilissa?

Mobiili-IPTV-lisäpalvelulla näet kanavat SVT1, SVT2, TV4, SVTB/24, Kunskapskanalen ja Godare myös mobiilissa tai tabletilla. Pystyt katselemaan telkkaria vaikka purjeveneelläsi, kunhan sinulla on pääsy nettiin. 

Muita Ruotsin kanavia ei tällä hetkellä näy mobiilissa. Tätä on toki toivottu, ja on työn alla. Ilmoitamme asiakkaillemme heti, kun/jos Mobiili-IPTV mahdollistuu myös näille kanaville.

Onko IPTV:ssä teksti-TV?

Ei ole.

Kysymykset ja vastaukset IPTV-boksista

Mistä löydän boksin käyttohjeet?

Avaa/tallenna IPTV-boksi Arris VIP7300 Android TV™ käyttöohjeet tästä:

IPTV Android TV-boksi käyttöohjeet

Miten IPTV-boksini kytketään?

IPTV-boksisi yhdistetään nettiin, joko langattomasti (WLAN/wifi) tai verkkokaapelilla kuitupäätelaitteeseen.

Boksi kytketään televisioon sopivalla kaapelilla (esim. HDMI-kaapelilla).

Kuinka aloitan IPTV-boksin käytön?

 • IPTV-sovellus on valmiiksi asennettuna IPTV-boksissa Arris VIP7300 Android TV™.
 • Paina kaukosäätimen IPTV-painiketta aloittaaksesi.   
 • Käyttöönottotilanteessa kirjaudut käyttäjätunnuksella ja salasanalla, jotka olet saanut asiakaspalvelustamme.

Miksi ruudussa lukee ”ei signaalia”?

Kun IPTV-boksisi on päällä (vihreä valo palaa) kuvan kuuluu tulla näkyviin eikä television kuulu ilmoittaa ”ei signaalia”. Jos ruudussa kuitenkin lukee näin, televisiosi ohjelmalähde on muuttunut ja sinun pitää vaihtaa ohjelmalähdettä televisiosi kaukosäätimen avulla.

Kuva muuttuu mustaksi/valkoiseksi/keltaiseksi?

IPTV toimitetaan laajakaistaverkon kautta, joten lähetyksessä voi esiintyä häiriötä tai huoltokatkoksia. Jos kuva muuttuu mustaksi, valkoiseksi tai keltaiseksi saattaa tämä vaatia boksin uudelleenkäynnistämistä boksin virtakytkimestä. Otathan yhteyttä asiakaspalveluun, mikäli uudelleenkäynnistys ei auta.


Kysymykset ja vastaukset kaapelitelevisiosta

Voinko käyttää vanhaa televisiota ja digiboxia vielä, kun katson kaapelitelevisiota kuidun kautta?

Mikäli sinulla jo aiemmin on ollut kaapeli-tv, voit käyttää samoja laitteita. Mikäli olet katsonut televisiota antenin, satelliitin tai muun järjestelmän kautta, pitää sinun tarkistaa, että laitteesi tukevat kaapeli-tv-signaalia (DVB-C). Voit tehdä sen osoitteessa www.testatutlaitteet.fi.

Tarvitsenko tiettyjä laitteita voidakseni katsoa maksukanavianne?

Maksukanavien katsomista varten tarvitset tv-kortin, jonka saat palvelupisteistämme tai jälleenmyyjiltämme. TV-kortti laitetaan joko korttipaikalliseen digiboxiin tai kortinlukijaan. Kortinlukijoita voi ostaa asiakaspalvelusta tai jälleenmyyjiltämme.

Huomaathan myös, että HD-kanavien katselemiseen tarvitset Cable Ready HD merkityn vastaanottimen, jonka numero linkitetään yhteen TV-korttisi kanssa. Sopimusehdoissamme edellytämme asiakkailta HD-vastaanotinta, sillä ilman sitä emme voi taata kanavien näkyvyyttä nyt tai jatkossa. Yhä useammat kanavat vaativat HD-laitteistoa signaalien muuttuessa teräväpiirto- tai MPEG4-muotoon.

Mitä kanavia näen kaapeli-tv-palvelussa ilman TV-korttia?

Tällä hetkellä peruskanavia on noin 20.

Pitääkö nettiyhteys olla nopea, jotta kaapeli-tv näkyy?

Ei, nettiyhteyden nopeus ei vaikuta kaapeli-tv-palveuumme. Television katselu ei myöskään hidasta nettiyhteyttäsi.

Miten toimin, jolleivat palvelut toimi kunnolla?

Palveluiden ollessa poikki tai muuten viallisia, lue ensin yleisimmät ongelmat ja ratkaisut. Tämän jälkeen voit tehdä vikailmoituksen joko puhelimitse tai netissä. Asiakasneuvontamme vastaa palveluitamme koskeviin kysymyksiin.