Näin otat maksukanavasi käyttöön

Seuraa alla olevia ohjeita tai lataa ohjeet PDF muodossa.

HDTV1

 1. Maksukanavien katseleminen edellyttää HD-laitteita (HDTV sekä HD-kortinlukija/CI+ moduuli tai HD-digiboksi). HD-laitteet merkitään Cable Ready HD-merkillä. Voit myös tarkistaa laitteesi osoitteessa www.testatutlaitteet.fi.

 2. Kortinlukija/CI+ moduuli on linkitettävä yhteen tv-kortin kanssa, jotta maksukanavat tulisivat näkyviin. Linkityskoodi on 005, 006, 007 tai 008 –alkuinen linkityskoodi ja löytyy kortinlukijan/CI+ moduulin päältä tai digiboksin alta. Ilmoita linkityskoodi asiakaspalveluumme tai jollekin jälleenmyyjällemme.

 3. Laita tv-kortti digiboksiin tai television kortinlukijaan/CI+ moduuliin. Tv-kortti asetetaan kortinlukijaan siru edellä ja kuvapuolta päin. Kortinlukija asetetaan televisioon niin, että kortinlukijan kuvapuoli logoineen osoittaa taakse seinää päin ja linkityskoodillinen tekstipuoli osoittaa eteenpäin television kuvaruutua kohden.

  Asennus digiboksiin vaihtelee mallista riippuen, katso digiboksin ohjeista miten kortti asetetaan. 4. Suorita tarvittaessa kanavahaku.

 5. Avaa jokin tv-kortin vaativa kanavapaikka, eli jokin maksukanavistasi. On tavallista, että television ruutu on pimeä tai siinä lukee, että kanava on koodattu. Jos ruudussa lukee korttivika, tv-kortti tai kortinlukija/CI+ moduuli on luultavasti asetettu väärin päin. Huomioi, että voi kestää jopa tunnin ennen kuin kanavat näkyvät. Jätä vastaanotin (digiboksi/televisio) päälle, kunnes laite on rekisteröinyt kanavat ja ne alkavat näkyä.

Mikäli kanavat eivät näy

 1. Palauta vastaanottimesi tehdasasetukset ja hae kanavat uudelleen. Huomio, että tämän voi joutua tekemään useamman kerran ennen kuin kanavat näkyvät.

 2. Jätä vastaanotin (digiboksi/televisio) päälle vähintään tunniksi. Huom! Älä tässä vaiheessa vaihda kanavapaikkaa.

 3. Mikäli kanavat eivät vielä näy, ole yhteydessä Karjaan Puhelimen asiakaspalveluun tai jälleenmyyjiimme. Ota tv-kortti ja kortinlukija/CI+ moduuli mukaasi, jos käyt asiakaspalvelussa tai jälleenmyyjöiden luona, niin voimme testata ne.

  Huomioi, että kanavat saattavat kanavat hävitä kortilta, mikäli vastaanottimesi on pidemmän aikaa pois päältä (esim. loman ajan), silloin valtuutuksien rekisteröinti tulee suorittaa uudelleen. Seuraa vaiheita 5-8.