Nyt on asennuksen aika!

Karjaan Puhelimen kuituliittymä vaikuttaa usein kodin sisäverkkoon. 

Normaaliasennus (sisältyy tilaukseen)

Normaaliasennus sisältyy liittymän hintaan. Asennus sisältää työvaiheet, jotka tarvitaan liittymän kustannustehokkaaseen kytkemiseen. Vastaat itse palveluiden käyttöönotosta sekä mahdollisista sisäkaapelien vedoista ohjeidemme mukaan.

Asennukseen sisältyy:

 • Kuitukaapelin sisäänotto ulkoseinän/rossipohjan kautta mahdollisimman lähellä (+/- 5 m) kohtaa, johon kaapeli on vedetty (sokkelin viereen). Kaapelisuoja tarvittaviin kohtiin ja läpivientien tiivistys.

 • Kaapelin päättäminen kuitumuuntimeen sisätiloissa läpiviennin välittömään läheisyyteen. Muunnin kiinnitetään seinään ja kytketään olemassa olevaan sähköpistorasiaan.

 • Yhden television kytkeminen, mikäli se on mahdollista ilman kiinteiden kaapeleiden vetämistä. Lisäksi television tulee sijaita kuitumuuntimen välittömässä läheisyydessä.

 • Jos olet tilannut Wifi-palvelun, sisältyy wifi-lähettimien irrallinen asennus. Normaaliasennukseen ei sisälly kiinteää kaapelivetoa wifi-lähettimien asennusta varten.

Etukäteisselvitys

Mikäli olet epävarma kuitupäätelaitten sijoittelusta kodissasi, suosittelemme sinua tilaamaan ennen asennusta ja pihasi kaivutöitä tehtävän suunnittelukäynnin paikan päällä. Asentaja tulee kotiisi sovittuna aikana ja käy tulevan asennuksen läpi kanssasi. Etukäteisselvitys maksaa 50 €.

 1. Asentaja aloittaa arvioimalla talosi nykyisen sisäverkon. Sen ja toiveidesi perusteella päätätte, miten kuitukaapeli otetaan sisään taloon ja päätetään sekä mihin kuitupäätelaite tullaan sijoittamaan.

 2. Pyritte myös arvioimaan, miten langattoman verkon (wifi, wlan) kuuluvuus saataisiin riittäväksi talossasi.

 3. Mikäli talon sisäverkko on puutteellinen, kannattaa harkita sen parantamista, jotta saat kaiken irti tulevista kuitupalveluistasi.


Esimerkkejä maksullisista lisäpalveluista, joista voidaan sopia asentajan kanssa etukäteisselvityksen yhteydessä:

 • Kuitukaapelin sisäänotto muulla tavoin kuin normaaliasennuksen kohdalla on kuvattu, esim. kuitumuunnin asennetaan kellariin ja reititin olohuoneeseen.
 • Sisäverkkokaapeleiden veto, esim. datakaapeli tai antennikaapeli, jotta saadaan useampi wifi-lähetin, tietokone tai telkkari kytkettyä verkkoon kaapelilla.
 • Suojakaapin asennus kuitumuuntimelle.
 • Sähköpistorasioiden asennus.


Näiden maksullisten lisäpalveluiden hinnat sovitaan asentajan kanssa ja laskutetaan erikseen.