Laajenna langatonta verkkoasi Ubiquiti UniFin avulla

Ubiquiti mindre sRGB

Ubiquiti UniFi Wi-Fi -ratkaisulla yhteys langattomaan verkkoon ei katkea vaikka yhteydessä oleva laite siirtyykin yhden tukiaseman kattavuusalueelta toisen alueelle. Lisäksi järjestelmä on etähallinnoitavissa, mikä tarjoaa hyvät mahdollisuudet etätukeen.

Ratkaisu vaatii meiltä tilatun aktiivisen kuitu- tai yritysliittymän sekä Ethernet-kaapelin kuitupäätelaitteelta tukiasemille. Tarvittavan sähkön Ethernet-verkon kautta, joten muita johtoja ei tukiasemalle tarvita. Tämän vaativaakin sisustuksellista silmää tyydyttävän tukiaseman sijoitat siis helposti vaikka suoraan kattoon tai seinälle. Voit lisätä kotiisi tarvittavan määrän tukiasemia. Lite-malli sopii vain sisäkäyttöön, mutta Pro-malli käy myös ulkotiloihin.

 


 

Näin saat Ubin käyttöösi

1. Yhdistä Ubi datakaapelilla PoE-adapteriin: adapterin POE-portti ←→ Ubin verkkoportti

2. Yhdistä PoE-adapteri datakaapelilla kuitupäätelaitteeseen: adapterin LAN-portti ←→ vapaa verkkoportti kuitupäätelaitteessa/modeemissa

3. Kytke PoE-adapteri sähköverkkoon, eli virtajohto adapteriin ja pistorasiaan.

4. Nyt Ubisi on käyttövalmis!

Ubisi viestittää sinulle ledinsä avulla. Tulkintaohjeet löydät Ubin laatikosta löytyvästä pikaohjeesta.


 

 

Tarkista tukiaseman sijoittelu

Ulos kaapista

Langattoman tukiaseman signaalin kantavuus on rajallinen, eikä riitä kattamaan isoa tai monikerroksista taloa, varsinkaan jos se on sijoitettu kaappiin tai kirjahyllyn alahyllylle. Perinteiset lankaverkon modeemit piilotettiin näkymättömiin ulkonäkösyistä, mutta uusimmat langattoman verkon tukiasemat on suunniteltu myös sisustussuunnittelijaa silmälläpitäen. Optimitilanteessa langaton tukiasema sijoitettaisiin keskelle kattoa, aivan kuten palovaroitin, mutta ymmärrettävästi tämä ei ole aina mahdollista. Usein tukiaseman siirtäminen kaapin sisältä hieman keskeisemmälle paikalle on jo riittävä parannus.

Signaali pysähtyy seinään

Jos tukiaseman keskeisemmälle paikalle sijoittamisesta huolimatta tuntuu, että nettiyhteys pysähtyy kuin seinään, voi kyse olla juuri siitä. Tukiaseman kantavuus on rajallinen, eikä riitä kattamaan isoa tai sokkeloista taloa tai läpäisemään paksuja seiniä. Monet asiakkaistamme asuvat monikerroksisissa taloissa, joissa verkon kantavuutta voi parantaa useammalla tukiasemalla, jotka muodostavat yhteisen yhdellä salasanalla toimivan wifi-verkon.

Suojaa sisäverkkosi

Nopeassa laajakaistassa riittää leveyttä useammallekin käyttäjälle, mutta aivan kaikkia ei tiedon valtatielle kannata päästää. Jos sinulla ei ole suojattua yhteyttä, voi naapurisi päättää liittyä langattomaan verkkoosi luvatta. Ubisi on suojattu salasanalla, jonka saat asentajaltamme tai asiakaspalvelustamme. Ethän paljasta sitä ulkopuolisille. 

Naapureiden langattomien verkkojen signaalit saattavat myös häiritä toisiaan. Mutta ei hätää, Ubisi etsii automaattisesti mahdollisimman hyvän kanavan. Toki niitä voi muuttaa itsekin asetuksista, mutta tämä vaatii jo hieman enemmän perehtyneisyyttä ja jopa ammattiapua. Vanhemmat laitteet eivät myöskään välttämättä tue uusia 4G- ja 5G-taajuuksia parhaalla mahdollisella tavalla, tällöin paras vaihtoehto saattaa olla kaluston päivittäminen.

Vaihtamalla paranee

Datan siirtonopeuden lisäksi tukiaseman uudempaan päivittäminen sujuvoittaa myös useamman laitteen yhtaikaista käyttöä. Teknisten ominaisuuksien lisäksi laitteet, kuten toimittamamme Ubi, päihittävät edeltäjänsä myös ulkonäköasioissa, joten ankarinkin esteetikko kehtaa sijoittaa sen käytön kannalta optimaaliselle paikalle.